Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Το Globe Theater



Το Globe Theater ήταν ένα από τα πρώτα θέατρα του Λονδίνου. Χτίστηκε περίπου τον 16ο αιώνα, φτιαγμένο από ξύλο σε σχήμα κύκλου. Οι κάτοικοι του Λονδίνου επισκέπτονταν το ''Globe'' για να παρακολουθήσουν θεατρικά έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.



Οι πλουσιότεροι από τους θεατές κάθονταν κάτω από κάποιο κάλυμα στην άκρη του κύκλου, ενώ οι φτωχότεροι στέκονταν όρθιοι στο κέντρο. Η σκηνή ήταν μια πλατιά πλατφόρμα που στηρίζονταν από μια εσωτερική, καλυμένη, σκηνή. Χρησιμοποιούσαν συνήθως ένα σημαιάκι για να δείξουν στους θεατές πως η παράσταση σύντομα θα αρχίζε.

Τα κοστούμια των ηθοποιών ήταν εξαιρατικά και εντυπωσίαζαν τους φτωχούς θεατές. Μουσικοί έπαιζαν σε ένα εξώστη,που βρισκόνταν πάνω από την σκηνη και ρεαλιστικά εφέ,όπως καπνός και αστραπές,δημιουργόνταν.



Δυστυχώς,στο θέατρο ξέσπασε φωτιά στην διάρκεια μίας παράστασης το 1613. Ξαναχτίστηκε το 1644,αλλά γκρεμίστηκε για να δημιουργηθεί χώρος για νέες οικίες. Τα τελευταία χρόνια, ξανασχεδιάστηκε στις οχθές του Τάμεση,όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα έργο του Σαίξπηρ πανομοιότυπο στον τρόπο εκτέλεσης με αυτόν πριν από 400 περίπου χρόνια.

Μεταφρασμένο από το βιβλίο: Preperation for EDI Certificate in ESOL International


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου